FriendshipCards

Maak kennis met de FriendshipCards: spelend leren emoties te uiten en sterke verbindingen te maken.

Misschien heb je wel gehoord van de CoupleCards, een kaartspel om communicatie tussen een stel over gedrag en emoties te faciliteren. Van dezelfde makers zijn er nu de FriendshipCards: een set kaarten waarmee je spelenderwijs en visueel in gesprek kunt met je kind over emoties.

Vanuit de emoties (zoals boosheid, verdriet of eenzaamheid) kun je aan de hand van de kaarten doorpraten over de ‘Slechte Acties’ die we doen, vervolgens wat ‘Goede Acties’ zijn, om dan via ‘Goedmaken’ uit te komen bij de Positieve Emoties. Het is briljant geïllustreerd en het versterkt de verbinding tussen ouder en kind (maar er zijn meerdere contexten, bijv. in het onderwijs, coaching, etc). Het geeft je concrete handvatten om in gesprek te blijven ook als de emoties ff negatief zijn. En als je dit in rustigere tijden oefent, geeft het in stressvolle tijden houvast in de connectie met je kind(eren).

Meer informatie & bestellen

Voor meer informatie en hoe je de kaarten kunt verkrijgen, zie de website van Friendshipcards.nl of, voor de internationale website, friendshipcards.org